Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Semesterprat ett trevligt sätt att lära känna Nolaskogsare – vilka vill du lyssna till nästa sommar?

Under juli månad har vi i närradion kunnat lyssna till årets Semesterpratare. Jag blir lika glatt överraskad varje år vilket trevligt sätt att lära känna bygdens folk. Det måste vara skönt för många av dem att få prata till punkt utan att bli avbruten. I Radio Nolaskogs får de berätta vem de är och hur de ser på sitt liv, inte höra vad andra tror eller tycker om dem.

Annons

Så har Elvy Söderström gladeligen berättat om när hon försov sig och halvt oklädd ramlade in i plenisalen för att hinna i tid till en votering. Och Rose-Marie Byström om sitt liv som ensamstående mamma och president för en dag i landet Nolaskogs.

Stark är också Andreas Fahlgren berättelse hur hans syn på livet fördjupades efter en allvarlig hjärtoperation som höll på att kosta honom livet. Gripande är även Malin Hörnlund när hon öppnar upp sina tankar om ensamhet, drivkrafter och letandet efter sig själv i skådespeleriet. Fast jag inte träffat alla medverkande tycker jag mig känna dem tillräckligt för att hejda dem om vi skulle mötas och då tacka för deras bidrag.

Jag sommarpratade första året, 2012. Det blev upptakten för mig att börja ”skriva mitt liv”. Det har varit både klargörande och terapeutiskt och dessutom roligt. En del av mina texter har tillsammans med musik blivit program i Radio Nolaskogs.

Kanske får även några av årets pratare lust att börja ”skriva sitt liv” eller göra radio. Eller som Per Larsmark, skriva vidare om sin morfar som vid sju månaders ålder såldes för 600 kronor till Gidböle.

Radio har många dimensioner, radio är fantastiskt. Man kommer nära utan att tränga sig på. Tipsa gärna styrelsen förslag på kandidater inför 2020. Du hittar dem under ”Om oss” på www.radionolaskogs.se där du också kan lyssna på alla tidigare semesterpratare sedan starten 2012.

Robert Rungstad

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel