Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Selånger kontrade bort Själevad

Själevads Josefin Larsson gjorde ännu ett mål, men gästande Selånger svarade med tre, 1–3.

– Vi spelade inte på topp och då vinner man inte i den här serien, säger tränaren Tommie Andersson.

Själevad fick en spelmässigt lovande start i den nästsista hemmamatchen inför sommaruppehållet.

– Vi kändes rappa och hade ett bra passningsspel som enkelt förde oss upp mot den sista tredjedelen, men vi hittade inte in med några instick, inleder Själevads tränaren Tommie Andersson tisdagskvällens debriefing-samtal.

Anledningen är förstås den att Själevads fina matchinledning inte belönades på något sätt överhuvudtaget. Efter ett oväntat bolltapp på mitten av hemmalaget var det plötsligt 0–1 redan efter knappt tio minuters spel.

– Det andra målet gjorde de på samma vis – med bollvinst och sedan en lång diagonalboll på djupet som friställde en av deras snabba forwards. Just det spelet är de dessutom väldigt bra på, konstaterar Andersson som även fick se ett 0–3-mål innan första halvlek var över.

– Det var ett tungt mål på alla sätt och vis. En av våra backar skulle rensa bort bollen men träffade ett Selångersben så det blev ett kanonavslut i vårt mål.

Efter paus tog Själevad tillbaka initiativet.

– Vi kom ut på samma sätt som i matchinledningen, men fick ändå lite mer spets på det hela. Dessvärre hade vi svårt att få bollen på mål. Ärligt talat skapade vi nog bara tre målchanser på nittio minuter i dag – det är för lite för att besegra ett så stabilt lag som Selånger, medger Tommie Andersson.

Själevad fick dock till en reducering.

– Det var i alla fall glädjande att vi gjorde matchens snyggaste mål. Vår ytterback Angelica Östberg lyrade fram en bra djupledsboll till Vera Lundholm som hittade Josefin Larssons huvud med ett perfekt inlägg. "Larsas" avslutning med pannan var dessutom hur distinkt som helst, berömmer Tommie Andersson.

Helt lätt att plocka fram extra goda insatser i Själevad denna kväll var det inte, men Vera Lundholms inhopp efter paus lovar mer inför fortsättningen. Extra plus ges också till Josefin Engvall på innermittfältet.

Matchfakta

Division 1 Norrland, damer

Själevad–Selånger 1–3 (0–3)

Själevad: Josefin Larsson. Selånger: Sanna Lööw-Olsson 3.

Domare: Niklas Nordin, Domsjö.

Publik: 144.