Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sekabs sköna firande: "Vi har inte mått så här bra på många, många år"

De jobbiga åren är över för Sekab – nu ser det ljust ut.
Det var vd Anders Fredrikssons budskap när kemiföretaget i Domsjö firade 30-årsjubileum på lördagen.
– Vi har inte mått så här bra på många, många år. Jag ser med stor tillförsikt på framtiden för Sekab, säger han.

Sekab bjöd in till öppet hus för att fira att företaget fyller 30 år. Samtidigt passade de på att inviga två utbyggnader av anläggningen, en ny del där kemikalier framställs och en ny utlastningsenhet.

Vd Anders Fredriksson ser det som viktiga satsningar.

– Att vi kan gå upp i kapacitet, tillsammans med de kundavtal vi har slutit, är jätteviktiga steg mot att bli den dominerade aktören i Europa på den här produkten, acetaldehyd. Det är den som vi ser som vår strategiskt viktigast produkt för framtiden.

Som de flesta känner till har Sekab haft några riktigt jobbiga år tidigare med stora underskott och misslyckade satsningar i bland annat Afrika.

Den tiden är över. Nu går företaget med vinst.

LÄS OCKSÅ: Bästa julklappen för Sekabs vd

– Åren 2007-2009 var väldigt tunga år för Sekab. I dag mår Sekab bra. Vi är ett solitt företag med högsta kreditvärdighet. Vi hade 70 miljoner i resultat på sista raden förra året. Och vi har amorterat tillbaka 220 miljoner till våra ägare. Det är vi jättestolta över, men vi är inte nöjda med det utan resan fortsätter.

– Jag ser med stor tillförsikt på framtiden för Sekab. Vi står helt rätt positionerade med en grön profil och gröna produkter i en värld som kommer att efterfråga allt mer hållbara lösningar.

Anders Fredriksson kom till Sekab 2006. Som vi tidigare berättat lämnar han snart företaget för att bli ny vd för Norrmejerier.

– Jag kommer att sakna medarbetarna på Sekab och det engagemang som de har. Vi har gått igenom väldigt, väldigt mycket tillsammans. Men det ska bli jättespännande att vara med och utveckla Norrmejerier. Det är ett fantastiskt företag med fina produkter.

– De har ett tufft läge nu i mjölkbranschen och jag gillar tuffa utmaningar så det ska bli jättekul, säger Anders Fredriksson.

LÄS OCKSÅ: Utredning mot Sekab läggs ned