Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sekab tynger kommunen.

Storaffärer med internationella företag som spekulerar i jordbrukspriser och bränsleefterfrågan tynger skattebetalarna.

Örnsköldsviks Kommun är i ett prekärt ekonomiskt läge p.g.a. kommunledningens, d.v.s. Elvy Söderströms , ambitioner att genom Sekab delta i storaffärer med internationella spekulationer i jordbrukspriser och bränsleefterfrågan. En svensk kommun får inte enligt lag syssla med sådant. Därför har Elvy Söderström behövt ljuga ihop en rökridå som ska få skattebetalarna att tro att spekulationer i jordbruk och fordonsbränsle på internationella marknader är något som ingår i ett kommunalt elbolags normala verksamheter.

Inte ens svenska oljebolag som är experter på marknaden vågar sig in på så dåligt underbyggda och tveksamma spekulationer som Elvy Söderström gjort med kommunala pengar.

Sekab har detta år åter gått med något hundratal miljoner i förlust, totalt c:a en miljard i förlust de fem senaste åren. De hundratals miljoner av skattebetalarnas medel som försvunnit ner i ett hål av okunskap (läs dumhet) kunde ha använts till att inte bara bibehålla utan faktiskt förbättra omsorg och utbildningssektor. De umbäranden som äldre får uppleva beror på att deras skattepengar kastats bort och/eller skänkts till direktörerna i Sekab. Den försämrade skolan beror på att Elvy satsat miljoner på jordbruk i Afrika och spekulationer i Brasilien utan någon kunskap. Hon kanske tyckte det verkade vara kul?

Övik Energi borde vara ett stabilt företag, man äger elnätet och fjärrvärmenätet. Genom näten distribuerar man energi till industrier och hushåll. Kassaskåpssäkra intäkter. Men…. de har kommunen spelat bort på spekulationer genom Sekab så att man nu står på ordentligt minus.

De gamla och barnen får ta smällen för kommunledningens utsvävningar.

Björn Persson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel