Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Segertåget rullar vidare - Själevad är ostoppbara

Själevad vägrar förlora i damtvåan. Fem raka segrar och 29-1 i målskillnad är facit efter fem omgångar.
– Fantastiskt, säger Själevads-tränaren Tommie Andersson.

Ostoppbara. Det är Själevad i nuläget. Under vårkanten har laget, som ramlade ur damettan, i höstas gått som ett tåg i Division 2 Norra Norrland Syd Damer och pulveriserat allt motstånd. Precis det gjorde man mot topplaget Spölands Vännäs.

– Det var väldigt tufft och vi möter ett lag som spelar på gränsen under 90 minuter. Det är en matchbild vi inte varit med om tidigare. Det var skönt att vi slapp skador, säger Andersson.

En av nycklarna till Själevads fina säsongsinledning är det omutbara försvaret. På 450 spelade minuter har laget släppt in ett mål.

– Om vi tittar på försäsongen också har vi två insläppta spelmål på 15 matcher. Det är riktigt bra. Mot Spölands släpper vi bara till två chanser.

Trots att Själevad i nuläget ser ut att gå mot en klar serieseger vill Tommie Andersson tona ned hyllningarna.

– Det är inte riktigt så enkelt. Det finns bra motstånd i den här serien. Men jag skulle inte vilja byta plats med någon.