Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Segerraden bruten för Hägglunds

Efter sju raka matcher utan förlust nådde division 2–sagan om Hägglunds damer sitt slut. Nykomlingen som sensationellt toppade serien inför omgången förlorade borta mot Åskullsjön med 2-4 (1-2).
– Vi hade 2-2 och matchen rent spelmässigt, då vi fick en straff emot oss och efter det orkade vi inte komma tillbaka, sa Tord Persson i Hägglunds.

Hägglunds som chockat alla lag i serien var på väg att även stjälpa Åskullsjön. För efter en jämn första halvlek var det Hägglunds som tog över taktpinnen i den andra halvleken. När Ronja Edlund ryckte förbi en försvarare och placerade in 2-2 var hemmalaget skakat.

– Första tjugo i andra halvlek var riktigt bra, menade Persson.

Tyvärr kom en olycklig situation där den assisterande domaren tog en straff för hemmalaget och från elevameterspunkten kunde Åskullsjön göra 3-2. Några minuter senare föll också 4-2 i efterspelet av en hörna.

– Nu tar vi sommarledigt och sedan ska vi ta revansch på Åskullsjön här hemma i Ö-vik, sa Tord Persson.

Förlust blev det även för Remsle UIF som föll borta mot topplaget Frösö, 0-4. Remsle som kom till match med fem raka poänggivande fighter i ryggen försökte överraska hemmalaget med en tok offensiv inledningsvis.

Men närmare än två frilägen kom aldrig RUIF. Sedan gick laget bort sig defensivt efter ett inkast och plötsligt var tre Frösö spelare fria och Christine Thelin kunde skjuta 1-0.

– Jag vet inte vad som hände men det var Frösös första chans och efter målet jämnade de ut spelet, sa Leif Medin.

Frösö kom att gå till halvtidsvila med hela 3-0 sedan Thelin nickat in två raka hörnor.

– Vi gjorde en bra första halvlek men låg under med 0-3, det var tungt, menade Medin.

Själevad åkte norrut för att försöka förbättra sitt läge i botten av tabellen men trots ett tappert försök stod laget återigen på den förlorande sidan. Serietrean Flurkmark vann med 2-1. Själevad går därmed på uppehåll som jumbo med bara tre inspelade poäng.

Långsele blev enda Ångermanländska lag som vann i helgen och de gjorde det rejält dessutom, hela 8-0 på slagpåsen och tillika jumbon Myssjö/Oviken.

Anna Mikaelsson gjorde hattrick före paus och fixade 3-0. Sedan sköt hon ytterligare två mål efter paus. Amelia Sjödin gjorde även hon hattrick, om än inte ett äkta, när hon gjorde 5-0, 7-0 och 8-0.