Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seger – trots tunga skador

FV vann trots en usel insats. Men med sig från matchen tar man också flera tunga skador.
– Tur vi har tre veckor att rehabilitera, säger FV:s tränare L-G Eriksson.

Matchen mellan Friska Viljor och Röbäck på Skyttis var ingen höjdare om man pratar om spelkvalité. Men den bjöd i alla fall på många mål och vardera lagens målvakter stod för varsin underhållande målvaktstavla. FV kunde trots ett mindre bra spel också planenligt plocka in poäng på serieledarna Sollefteå som tappade poäng mot Frånö i onsdags.

– Det var ingen bra match av oss. Jag tror att det blev för mycket press. Vi var så spända i alla situationer. Vi jobbar alldeles för individuellt. Men då det blir stress och press så tar man fel beslut helt enkelt, säger FV:s tränare L-G Eriksson som fick se sitt lag gå från 2–2 till 4–2 i mitten av den andra halvleken.

– I och med att vi inte vunnit på tre matcher så ville vi så gärna bryta den trenden. Och nu vann vi i dag även om vi inte spelade bra och det är ju en styrka det också.

Något som däremot inte gladde var att mittbacken Ian Evans (lårkaka), mittfältaren Erik Olofsson (stukad fot) och anfallaren Albert Kargbo (ljumsksträckning) utgick med skador. Men Eriksson tror att alla tre är med när uppehållet är över om tre veckor.

– Skadorna kommer vid rätt tillfälle. Det är tur att vi har tre veckor att rehabilitera, säger han.

Friska Viljor kan nu summera vårsäsongen och den slutade med endast en förlust och en andraplats i tabellen med fem poäng upp till Sollefteå.

– Vi har haft några plumpar. Men jag är mycket nöjd med att vi ligger tvåa och bara har en förlust.