Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seger trots tidigt underläge

Annons

Brynäs ser ut att trivas i underläge - efter att bortalaget Luleå tagit ledningen med 2-0 jagade Gävlelaget ikapp och vände till 3-2-seger.

Vi står upp för varandra och får till spelet längre in som matchen går, säger Brynästränaren Tommy Jonsson.

Det var ett Luleå som haft det lite jobbigt på sistone som fick möta ett Brynäs där självförtroendet har stärkts till rejält under veckan som varit.

Luleå ligger tvåa i power play efter just hemmalaget Brynäs. Något som gästrikarna fick känna på då samtliga baklängesmål var i numerärt underläge.

Sex minuter in på matchen kom det första målet ifrån Luleåforwarden Anton Hedman. Exakt tio minuter senare blev Brynäsmålvakten Bernhard Starkbaum lurad av Anton Hjelm som enkelt kunde utöka bortalagets ledning.

Vi inleder passivt, det var Luleås period helt klart. Vi fick på oss för mycket utvisningar och det blev vi straffade för säger Brynästränaren Tommy Jonsson.

Men är det något lag som fått grepp om att vända matcher så det är Brynäs.

Vi börjar riktigt bra, men sedan så viker vi ner oss och Brynäs tar över matchen fullständigt, menar Luleås assisterande tränare Thomas Berglund.

Det var Bill Sweatt som inledde Brynäs vändning tidigt på den andra perioden. Något som Jonsson var riktigt glad över:

Sweatt har varit lite frustrerad på sistone då han inte lyckats att få till produktionen som han velat. Skönt för honom att äntligen få göra det som han är menad för. Han jobbar hårt i alla matcher och förtjänar det där målet.

Från att Luleå ägt matchen var det Brynäs som blev det spelförande laget. När klockan stod på 16.19 fick lagkaptenen Jörgen Sundqvist ett fantastiskt skottläge tack vara gediget förarbete utav Sebastian Enterfeldt och Johan Harju och Brynäs kvitterade till 2-2.

Den andra- och tredje perioden så fungerar inte vårt spel. Jag är besviken på vår prestation säger Berglund.

Luleå försökte trots allt att stå emot Brynäs anstormningar in i det sista men gästrikarna låg en nivå för högt för norrbottningarna.

06.00 i den tredje perioden klev Jonas Nordquist fram och gav Brynäs ledningen med 3-2. Därefter kunde Brynäs utan några större omständigheter stänga matchen.

Mer läsning

Annons