Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Seger med 2-0

Modo höll för trycket och säkrade elitserieplatsen när de besegrade Södertälje på hemmaplan.

Annons

Första perioden

Bara sekunder in i den första perioden fick Per Hållberg lämna isen efter att ha åkt på en ful tackling i mittzon. Hållberg fick ledas av isen efter att Robert Carlsson satte upp armarna i tacklingsmomenetet. Hållberg visade ut och Modo fick spela power play. Det efter att bara 31 sekunder spelats av matchen.

Modo skapade bra tryck i power play-spelet men lyckades inte göra mål, utan spelade mest runt pucken och måttade skott från avstånd.

Örnsköldsvikslaget fortsatte med bra fart under skridskorna, mest nära att göra mål var Hans Jonsson som i ett fint uppspel egentligen bara hade att lägga in pucken i öppen kasse. I stället för att lägga pucken i mål missade istället Jonsson målramen.

Nicklas Danielsson var även han nära att göra mål efter att pucken gått som på ett snöre i anfallszon. Niklas Sundström och Per-Åge Skröder låg bakom passningarna, men när Danielsson sopade till pucken var Helenius med på noterna och räddade genom en benparad.

Modo vinner skottstatistiken i den första perioden med 10-7.

Andra perioden

Modo öppnade den andra perioden starkt och de 7 600 på läktaren bidrog till en fantastisk stämning. Hallen formligen exploderade när Robert Rosén satte 1-0 till Modo. Om inte det vore nog så gjorde Per-Åge Skröder 2-0 bara åtta sekunder senare och då visste jublet inga gränser. Det hade bara gått fyra minuter när Modo tog ledningen i matchen.

En time out av Södertälje togs, men Modo fortsatte trycka på framåt. Däremot blev det inga fler mål den här perioden.

Magnus Häggström fortsatte sin goda insats även i den andra perioden med härlig fart på skridskorna, fin initiativförmåga och hundraprocentig inställning.

Modo avslutade den andra perioden med en utvisning efter att Hans Jonsson visats ut för interference. Södertälje kommer fortsätta i fem mot fyra i ytterligare drygt en minuten när pucken släpps i den tredje perioden.

Skotten efter två perioder: 19-13

Tredje perioden

Inför en fullsatt Fjällräven Center besegrade Modo Södertälje med 2-0 och klarade elitseriekontraktet. Glädjen var enorm efter slutsignalen.

Tredje perioden: Södertälje försökte få hål på en tapper Tuomas Tarkki tidigt, men finländaren spikade igen och hade bra hjälp av sitt försvarsspel. Bortsett från en jättechans i inledningen av perioden så hade Modo bra koll på matchen. SSK försökte forcera på slutet och plockade ut målvakten med tre minuter kvar, men Modo höll undan.