Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seger för Söderling - möter Federer

Tennisåret 2009 fick en perfekt avslutning för Robin Söderling, seger mot Stanislas Wawrinka.

Nästa år får dock tuffast möjliga start.

På nyårsdagen ställs han mot världsettan Roger Federer.

När de flesta hade fullt med nyårsfirande stod Söderling i stället på tennisbanan i Abu Dhabi. Mötet mot Wawrinka i uppvisningsturneringen i Förenade arabemiraten var sista matchen för året men också den första på den kommande säsongen.

Det fanns också anledning till lite försenat nyårsfirande för Söderling. Vinst, 7-6, 7-6, gör att han är vidare till semifinal i tredagarsturneringen med sex deltagare. På nyårsdagen väntar ännu en schweizare men av lite annan kvalité än Wawrinka, nämligen världsettan Roger Federer som har 12-0 i inbördes möten mot svensken.

Det var en bra match i dag. Jag gillar alltid att spela mot Roger även om han besegrat mig varje gång men det känns bra för tillfället. Jag har försökt att glömma vad jag åstadkommit under det här året och fokusera på nästa säsong. Förhoppningsvis kan jag fortsätta på samma väg, sade Söderling i tv-intervjun efter matchen.

Tävlingen i Abu Dhabi är en inbjudningsturnering utanför ATP-touren där förutom Federer, Söderling och Wawrinka även Rafael Nadal, Spanien, Nikolaj Davydenko, Ryssland, och David Ferrer, Spanien, deltar. Precis som Federer går Nadal in i andra omgången (ställs mot landsmannen Ferrer).

Oavsett resultat på nyårsdagen är Söderling garanterad minst en match till då man även gör upp om tredje pris. "Riktig" debut på tennissäsongen blir sedan nästa vecka när ATP-säsongen drar igång på allvar med turneringar i indiska Chennai, Brisbane, Australien och Doha, Qatar. Söderling har i år valt att spela i Chennai och är tack vare sin ranking (åtta) toppseedad i turneringen.