Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seger för formstarkt Kramfors

Formstarka Kramfors Alliansen fortsätter att rada upp fina insatser i division 3 Mellersta Norrland. När Alnö kom besök blev det 2–1 (0–0) på fredagskvällen. Där Samuel Litström visade vägen med två mål.

– Fruktansvärt skönt att få vinna med tanke på alla målchanser vi hade, särskilt i första halvlek. Vi ska egentligen göra fler mål i kväll men var inte skärpta i avsluten, säger matchvinnaren.

Senast lagen möttes på Västhagens IP under våren blev det en säker seger när segersiffrorna skrevs till 4-0, där Petter Thelin bjöd på ett hattrick. Precis som i senaste mötet mot Frösö IF saknades Thelin på planen mot Alnö.

I stället var det en annan anfallare som visade vägen målmässigt.

I första halvlek var det Alnös målvakt, Joakim Grannas, mot Kramfors. Hemmalaget radade upp målchans efter målchans, men Grannas fick göra den ena högklassiga räddningen efter den andra därför stod det också 0–0 i paus. Inte ett rättvist resultat med tanke på målchanserna och matchbilden, fast sista utposten var en fantom mellan stolparna.

– Vi är med hyfsat även fast de var bättre än oss i dag. Kul att jag fick göra några räddningar men det har ingen betydelse nu när vi förlorade. Det var orken som tröt för oss, säger Grannas.

Tidigt i andra fick han däremot kapitulera när Samuel Litström fick göra två nästan identiska mål och hemmalaget ryckte till 2-0. Trots att Måns Lind snyggade till siffrorna i 75:e minuten bärgade Kramfors hem tre nya poäng.

– Vi slog av lite på tempot efter målen och känner kanske att det är klart, lite onödigt men vi stod emot bra ändå. De har en målchans där de rullar runt oss. Annars rullar vi bollen och har en bättre spetskvalité än dem, säger Litström.

Därmed har Kramfors spelat fem matcher i rad utan förlust.

– En bra tränare, vi har kommit i gång bra efter sommaruppehållet och tränat hårt, det ligger bakom formen, säger Litström.