Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Seger efter strulig dag: "En bra genomkörare"

Efter flygstrul och lång väntan kunde säsongens sista SHL-match i Karlskrona starta.
Ett försenat och brandskattat Modo var bäst av de två bottenlagen och vann kvällsmatinén med 2–1.
– Vi fick tag i ett mindre flygplan och fick lämna fyra gubbar hemma. Tur att matchen inte gällde något, säger Modos back och målskytt Oscar Hedman.

När Modo skulle flyga ned till eftermiddagens match i Blekinge uppstod bekymmer. Det chartrade planet som skulle flyga från Arlanda till Örnsköldsvik för att hämta laget hade fått tekniska problem och kunde inte lyfta. Tiden gick innan man lyckades få fram ett annat och mer flygdugligt plan. När pucken till slut släpptes var matchen fyra timmar försenad och fyra av Modos spelare var kvar hemma då de inte fått plats i det mindre flygplanet. En minst sagt ovanlig uppladdning som ändå slutade med seger.

– Vi skulle ha åkt 11.30 men kom i väg 16.30. Det var lättare att slappna av när poängen inte betydde något. Om matchen varit viktig hade det varit jobbigt att få den uppladdningen, säger Oscar Hedman.

Se också: Häggqvist: Lika spännande som man kunde förvänta sig...

Modo, som kom till spel med endast tre femmor, var först med att praktisera goda vanor då man i matchens första powerplay tog ledningen genom mål av just Oscar Hedman.

– Även om matchen inte gällde något så är det viktigt att fortsätta med goda vanor innan kvalet drar i gång, säger han.

Laget fortsatte att ha kommandot i matchen. I andra periodens första powerplay kopierade man bedriften från inledningen av matchen. Denna gång var Gustav Possler sist på pucken innan den smet in bakom Karlskronas målvakt Johan Holmqvist.

Betygen: Slätstruket när Modo tog betydelselösa poäng mot KHK

Karlskrona reducerade tämligen omgående genom Joachim Rohdin och då laget efter det började skruva upp trycket i anfallszon kändes det som en tidsfråga innan Modo, med få spelare, skulle börja mattas.

– Det var nyttigt för oss alla att få spela mycket, en bra genomkörare, säger Oscar Hedman.

Den fåtaliga hemmapubliken, många biljettköpare tröttnade på att vänta och åkte i stället hem till Melodifestivalen på TV, väntade och väntade på fler hemmamål. Men de väntade förgäves. Modo orkade med att försvara sin ledning ända in i kaklet.