Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se vår skicross-stjärnas snurriga uppladdning inför dagens VC-final

Torsdagens träningar inför dagens VC-final i skicross i Schweiz, ställdes in efter ett kraftigt snöande.
Då passade Kramfors världsstjärna på att leka lite och bjuda kompisarna på freestylehopp.
– Äh, det ser svårare ut än det är, skriver Sandra Näslund som jagar tredjeplatsen totalt i fredagens sprintcross.

När Ni börjat läsa det här har ni förmodligen redan sett klippet här ovanför där Sandra fördriver tiden i backen med ett freestylehopp som får en att baxna.

Huruvida landslagsledningen okejat detta är icke klarlagt, men förmodligen.

Grundreceptet för att lyckas inom Idrott är ju att ha roligt. Att kunna slappna av mentalt, utan att tappa fokus, när det gäller som mest.

Så när torsdagens träningsåk inför fredagens VC-final ställdes in på grund av 30 cm nysnö, ägnade sig Sandra Näslund åt en annan kul aktivitet med skidutrustningen på.

Eller som hon själv uttryckte det: "Inställd träning idag! Åkte lite pow och slängde en backflip istället!"

Men en "baklängesvolt" dagen innan en VC-tävling???

– Haha. Ja, men det är inte så svårt att göra en backflip som det ser ut. Men det blev inte den bästa landningen, erkänner Sandra som hade hoppats på fler genomåk på den 350 meter korta banan i Arosa.

Men?

– Det hade kanske gått att genomföra något träningsåk, men då fanns det risk att vi hade kört sönder banan. Då är det bättre att den är fin när vi skall tävla, skrev Sandra till undertecknad på torsdagskvällen.

Vad är det för typ av bana?

– Tror nog banan kan passa mig ganska bra. Speciellt om det går lite fortare! Det är dock rätt flack som typ alla andra banor denna vinter, men får jag till starten bättre än på träningen så kan det nog bli bra ändå. Det händer grejer hela vägen ned nämligen.

Din plan för finaldagen?

– Att ge järnet. Nu är det verkligen fullt ös som gäller! Jag har 25 poäng upp till tredjeplatsen i totalen och det är ingen omöjlighet om jag gör en bra tävling.

– Men samtidigt vet jag att Alizee (Baron) som ligger trea just nu kommer nog vara vass i den här banan. Det kommer säkert bli riktigt spännande, avrundar Sandra som kör mot tyskan Anna Woerner, amerikanskan Tania Prymak och ryskan Maya Averyanova i sin inledande åttondelsfinal.

FOTNOT. Sändningen på SVT startar klockan 11.35 i dag fredag.

-

Läs mer: Sandra Näslund ger lugnande besked efter målkraschen i OS-backen: "Besviken, men är okej"

Läs mer: Skicross regerar på snö – "Vön" etta och Sandra tvåa

Läs mer: Anna Holmlund missade i semifinalen – Sandra Näslund tvåa i Idre