Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se Mission 47 live på allehanda.se

Mission 47 - eller mission impossible? Inom loppet av två dygn ska fem amatörskruvare förvandla en risig gammal Buick till en glänsande pärla.

Idén och bilen kommer från Lars-Åke Krantz, smått legendarisk bilentusiast, författare och motorskribent som numera ger ut egna motortidningen Classic Börsen. Han har samlat ett järngäng bestående av Per Johansson och Bert-Ove Lundgren från Härnösand, Samuel Strand och Robert Gustavsson från Umeå samt Dennis Sepp från Göteborg.

De har fyrtiosju timmar på sig. Samuel Strand går ett par varv runt bilen, som står i regent utanför Leffes Lack i Härnösand.

- Normalt skulle jag säga att det tar en vinter att ställa i ordning den här bilen, inte två dygn... men det går nog. Det ska gå! säger han.

Lars-Åke Krantz, författare, motorskribent och utgivare av motortidningen Classic Börsen, ligger bakom hela idén.

- Att ställa i ordning gamla bilar har blivit något som kostar massor och de ska bli så perfekta. men vi ska tillbaka till rötterna - samla ett kompisgäng, fixa bilen, kör och ha roligt!

Från klockan fem på fredag till klockan fyra på söndag mekas det oavbrutet under webbkamerans vakande öga. Följ Mission 47 live:

http://mission47.harnosand.org/

KATARINA ÖSTHOLM
070-222 90 43