Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Se där – nu gör Sjöblom mål igen

Höga Kusten behövde komma igen efter två bleka insatser. Gottne behövde få fart på gamle målsprutan Martin Sjöblom.
Båda lagen lyckades – men det var den sistnämndes lag som log mest efteråt.
– Otroligt skönt att äntligen få spräcka mållnollan, sa Martin Sjöblom, efter 2–1-segern.

Ifjol vann Gottnes Martin Sjöblom skytteligan i division 4 efter hela 29 fullträffar. Sex omgångar in i division 3-spelet stod han fortfarande med en nolla i målkolumnen.

– Jag har en mer defensiv roll som yttermittfältare det här året, men visst... jag har haft mina chanser. Jag hade ju ett riktigt bra läge i dag också när deras målvakt först räddade Michael´s (Wanderas) nick och sedan mitt skott på returen, säger Martin Sjöblom.

Gästerna valde att inte ta några risker på Kinavallen utan lyfte långt så fort det bara gick. Nu har dock Höga Kusten två väldigt nickstarka pjäser i mittförsvaret i Pontus Wiberg och Victor Antonii, så när Gottne-bollarna envisades att gå centralt blev det inte mycket till kontrollerat anfallsspel.

– Vi gjorde ingen bra match i dag. Det var mest kämpa, kämpa – men just det fysiska spelet är en sak jag är nöjd med. Det andra var att vi äntligen jagade bort spöket när vi hamnat i målmässigt underläge. Det här var första gången vi lyckades vända en match, summerade Gottne-tränaren Andreas Elfving.

Höga Kusten-ledningen kom som en blixt från en klarblå himmel. Unge Emil Öhlén hade en chans i matchen – och den förvaltade han hur snyggt som helst genom att lobbskjuta in 1–0 i den 61:a spelminuten.

Men sedan klev Martin Sjöblom in i handlingen. Först fixade han 1–1 efter ett inlägg av Niclas Fahlén (76 min), därefter klev han rutinerat in framför en ung HK-spelare som ville rensa bollen ut ur straffområdet men som nu körde över en felvänd Sjöblom med bollen under sulan i stället i matchminut 83.

– Jag visste att jag behövde sätta den högt på den där målvakten – och nu gick han ju dessutom åt det andra hållet också, säger Sjöblom som annars var rätt osynlig i spelet.

Gottnes bästa var i stället mittfältarna Niclas Fahlén och Jimmie Eriksson. Hos Höga Kusten har vi redan plussat för mittbackarna och målvakten, men tränaren Sergiu Tanurchov såg fler ljuspunkter.

– Grabbarna kämpade på bra i dag och jag är jätteledsen att vi inte fick någon poäng med oss. Emil Öhlén som gjorde ett snyggt mål kämpade jättebra och även Niklas Fäldt skall ha extra beröm. Nu hoppas jag att vi kan göra en bra hemmamatch på fredag också och ta poängen då i stället, summerar Tanurchov vars lag faktiskt hade bud på ett 2–0-mål också (Alexei Josan) innan Sjöblom hittade rätt.

– Hade de fått in tvåan också hade vi fått oerhört jobbigt att komma igen, erkänner Gottnes matchhjälte.