Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två tjeckiskor klara för Modo Hockey: "En mardröm att spela mot"

Under tisdagseftermiddagen blev Modo Hockey två spelare rikare.
En målvakt och en forward från Tjeckien ansluter till laget.
– Det är ett framtidsnamn som vill komma hit och fortsätta sin utveckling, säger Björn Edlund.

Annons
Foto: Bildbyrån. Arkivbild.

Emma Söderberg och Sarah Berglind kommer inte att vakta Modo-kassen nästa säsong.

Men nu har klubben gjort klart med en målvakt:

Klará Peslarová från Tjeckien är klar för Modo Hockey.

Målvakten har erfarenhet från tjeckiska ligan, men har även rutin från SDHL. Säsongen 2015/16 anslöt Peslarová till SDE och stannade i klubben i två säsonger.

– Klará känner vi igen sen tidigare. Hon är en gammal bekantskap då vi spelat mot henne och vi vet att det är en målvakt av hög kvalité. Hon har varit en mardröm att spela mot när vi mött SDE. Det är en komplett målvakt som är väldigt långt fram i sin utveckling, men som vi ser både kan och vill utvecklas mer, säger Björn Edlund till klubbens hemsida och fortsätter:

– Då hon spelat här förr så är hon bekant med ligan och har bra koll på vad som krävs för att vara på topp. Hon är väldigt driven och taggad på att få komma hit och fortsätta sin utveckling.

Dessutom är den tjeckiska forwarden Laura Lerchová klar för klubben.

– Laura har spelat U-16 hockey i Tjeckien och även varit framträdande i den inhemska ligan. Det är ett framtidsnamn som vill komma hit och fortsätta sin utveckling, säger Björn Edlund och fortsätter:

– Hon är väldigt driven och taggad på att få komma hit, och vi ser att det finns väldigt stor potential i Laura så vi vill hjälpa henne att ta nästa steg i hennes utveckling.

Mer läsning

Annons