Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Modo förlänger med Malin Axelsson och Frida Gradin: "Vi får bra kontinuitet"

Modo Hockey fortsätter rusta inför kommande säsong. Malin Axelsson och Frida Gradin har nu kritat på nya tvåårskontrakt. – Vi får bra kontinuitet i laget, säger assisterande tränaren Björn Edlund.

Annons

Malin Axelsson, höger, har förlängt sitt kontrakt med Modo.

Samtidigt som herrarna fått skifta fokus, byta ut i princip hela truppen och göra sig redo för ett hockeyallsvenskt liv har Modos damer fortsatt presentera spännande nyförvärv och förlängningar inför SDHL-säsongen.

Nu har klubben gjort klart med ytterligare två spelare som väljer att stanna. Malin Axelsson, som var med och vann SM-guld 2012, och backen Frida Gradin har skrivit på varsitt tvåårskontrakt.

– Malin gick från att ha spelat back till att testa centerrollen förra säsongen när vi hade brist på den positionen och skötte den uppgiften jättebra. Hon tog stora steg när det gäller att utmana sig själv förra året, säger Björn Edlund till modohockey.se om Malin Axelsson.

– Vi tror att Frida kan ta flera steg kommande säsong och är glada över att ännu en spelare från stadens ishockeygymnasium väljer att fortsätta sin resa här. Med Malin och Frida kontrakterade har vi kvar så gott som hela fjolårets trupp, med undantag för Ebba Strandberg som lämnar för college.

Malin Axelsson har gjort 141 matcher i Modotröjan under sina fem säsonger i klubben. Sollefteådottern Frida Gradin, som lånats ut till Sundsvall Wildcats tidigare, kom till Modo 2013 och påbörjar till hösten sin fjärde säsong i Örnsköldsvik.

LÄS MER: Stor ranking av årets SDHL - hur står sig ditt lag?

LÄS MER: Modolegendarens dotter tror på lagets chanser i år – och vill få sitt stora genombrott. "Jag vill bli mer spelförande"

Mer läsning

Annons