Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter förlusten – Modokaptenen Erika Grahm lyfts fram: "En ros till henne"

Förlust mot Kanada Vit med 3-4. Men en Modospelare imponerade i landslagsdressen. – En ros till Erika Grahm som spelar bra i dag, säger förbundskaptenen Leif Boork.

Annons

Erika Grahm.

I måndags blev det seger över CIS (All Star-lag med kanadensiska collegespelare) efter att Olivia Carlsson avgjort i förlängning.

Även mot Kanada Vit blev det övertid tack vare Hanna Olsson som kvitterade till 3-3 på straff i slutsekunden av den tredje perioden.

Men bara 42 sekunder in i förlängningen avgjorde Kanada genom Victoria Bach. Trots det var Leif Boork nöjd med matchen.

– Trots en i huvudsak bra genomförd match, i alla fall första och tredje perioden, tycker jag att vi förlorar lite snöpligt. Vårt spel med pucken är bättre i dag och vi skapar vi fler chanser. Trots förlusten finns många positiva saker att ta med sig, säger förbundskapten.

LÄS MER: Damkronorna vann första matchen i försäsongsturneringen

Sverige hade tre landslagsdebutanter på isen mot Kanada, däribland Modos Isabell Palm. Men Leif Boork ville lyfta fram två veteraner efter förlusten mot Kanada Vit.

– I dagens match hade vi tre A-landslagsdebutanter, Michelle Claesson, Isabell Palm och Maria Omberg. En ros till Elin Lundberg och Erika Grahm som spelar bra i dag och Hanna Olsson som gör ett bra inhopp och sätter en poänggivande straff.

LÄS MER: Här är Sveriges trupp

Mer läsning

Annons