Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD vill rösta om flyktingmottagande

Annons

Sverigedemokraterna i Östra Göinge oroar sig för att främlingsfientligheten bland invånarna ska öka om planerna på ett nytt asylboende genomförs. I en motion till kommunfullmäktige skriver partiets representanter att de vill folkomrösta om kommunen ska fortsätta att ta emot flyktingar.

SD föreslår också hårda läkarkontroller av flyktingarna och bevakning av både förläggningarna och den lokala polisstationen, enligt Aftonbladet.

Motionen visar SD:s hemska människosyn som vi egentligen inte vill ta i med tång, säger Patric Åberg (M) kommunstyrelsens ordförande i Östra Göinge.

Han berättar att de nu ser över möjligheten att tillbakavisa motionen med hänvisning till att varken polisbevakning eller läkarkontroller är frågor som kommunen kan besluta om. Samtidigt är han kritisk till Migrationsverkets beslut att placera två nya transitboenden i kommunen utan att ha någon dialog med kommunens representanter.

Det ska komma 319 personer till, utöver de cirka 350 som vi redan sagt ja till. Vi tar emot flest asylsökande per person av alla skånska kommuner, och hos oss bor människor utspritt i vilka bostadsområden som helst och barnen går i vanliga klasser. Så vill vi jobba med integration men får vi nu en så kraftig ökning så kommer vi inte kunna jobba så, säger Patric Åberg.

Mer läsning

Annons