Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SD starkt framåt i Kramfors

Sverigedemokraterna gör ett mycket starkt val i Kramfors. Partiet ökar från 1,7 procent 2010 till 6,3 procent och får tre platser i kommunfullmäktige.

Partiet har bara två representanter på sin valsedel, Sara Seppälä och Gunnel Nordin. Hur man ska fylla den tredje platsen är oklart.

SD fick efter valet 2010 ett mandat i Kramfors kommunfullmäktige, men den platsen utnyttjades aldrig. De två nya platserna i kommunfullmäktige tar SD av Miljöpartiet och Moderaterna som förlorar ett mandat vardera.

Övriga partier får oförändrade mandat. Socialdemokraterna som har kvar sina 20 platser hade behövt ytterligare ett mandat för att få egen majoritet. (S) minskar 0,8 procentenheter till 48,9 procent.

Vänsterpartiet ökar 0,2 procentenheter till 9,8 procent.

– Det känns bra lokalt. Både i Kramfors och Örnsköldsvik går vi framåt, säger Thomas Lundberg som är ordförande för (V) både i Kramfors och länet.

Centerpartiet ökar med 0,9 procentenheter, vilket är mest i kommunen vid sidan av Sverigedemokraterna.