Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Schyman (Fi) om nedläggningen: "Orimligt att planera för förlossningar i baksätet på en bil"

 
Ockupationen av BB i Sollefteå
Visa alla artiklar

Gudrun Schyman, partiledare för Feministiskt initiativ, har ställt sig bakom ockupationen av BB i Sollefteå.
– Det är viktigt att professionen och föräldrarna höjer rösten och visar på det orimliga att planera för förlossningar i baksätet på en bil, säger hon.

Läs mer: Gudrun Schyman (Fi) ger sig in i BB-debatten – uppmanar till kamp mot nedläggningen

Under måndagen publicerades en krönika av Gudrun Schyman där hon skriver att hon står bakom ockupationen av BB i So llefteå och uppmanar till kamp mot nedläggningen.

– Jag fick höra att det fanns stora protester mot nedläggningen. Jag tog upp det för att det här inte är det enda stället i landet där det är ett problem med BB, nedskärningar och stängningar, säger hon.

Läs också: Nytt grepp i protesten mot stängningen: BB i Sollefteå ockuperas måndag kväll

I krönikan skriver hon även: "Oroade barnmorskor vill göra de blivande föräldrarna trygga genom att erbjuda kurs i bilförlossning. Mia Ahlberg, ordförande i Barnmorskeförbundet, undrade i en artikel på SVT Opinion om det var ett tidigt aprilskämt!"

Vad tycker du själv om att det startats en kurs i bilförlossningar?

– Jag förstår det goda syftet, det gäller att göra det bästa möjliga i ett sådant här läge. Ingen skugga faller över initiativtagarna för det, men satt i ett sammanhang är det ju helt absurt, säger Gudrun Schyman.