Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Schumacher siktar på åttonde titeln

Med siktet inställt på en åttonde världsmästartitel ger sig tysken Michael Schumacher in i F1-cirkusen igen. 40-åringen har tecknat ett kontrakt om att nästa säsong köra för Mercedes.

Vårt mål kan bara vara att slåss om mästerskapet, säger Schumacher.

Uppgifter om Michael Schumachers comeback kablades ut via tyska medier på tisdagskvällen. På onsdagen blev det officiellt. Den sjufaldige världsmästaren har tecknat ett treårsavtal med Mercedes. Samma märke som den regerande mästaren Jenson Button lämnade för Mclaren.

Vårt mål kan bara vara att slåss om mästerskapet. Vi pratar om ett treårsavtal, inte bara en engångssak, sade Schumacher i samband med en telekonferens på onsdagen.

Schumacher lade ratten på hyllan i slutet av 2006 efter att ha vunnit F1-mästerskapen sju gånger med Benetton och Ferrari.

Schumachers blir stallkamrat med landsmannen Niko Rosberg.

Kontraktet med Mercedes ger den Schumacher chansen att återförenas med stallchefen Ross Brown som var med och förde fram honom till samtliga titlar.

Schumacher inledde motorkarriären hos just Mercedes innan han tog klivet över till formel 1 i början av 90-talet.

Jag är glad att kunna ge något tillbaka av det som Mercedes gav i början av karriären, sade Schumacher.

Med 91 segrar på 249 starter och sju titlar är Schumacher en den främste föraren genom tiderna. Nu har han chansen att kopiera storheter som Niki Lauda och Alain Prost som båda gjorde comeback och blev mästare.

Målsättningen är att Schumacher ska stå på startlinjen i formel 1-premiären i Bahrain den 14 mars.