Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Schumacher i koma efter skidolycka

Annons

Den sjufaldige formel 1-världsmästaren Michael Schumacher ligger fortfarande i koma efter en allvarlig skidolycka i Meribel i franska Alperna. Han har allvarliga hjärnskador och tillståndet är mycket allvarligt enligt sjukhuset.

Vi gjorde en röntgen som visade flera saker, bland annat blodutgjutelser i hjärnan. Han opererades akut för att lätta på trycket, säger en av hans läkare på en pressträff.

Den tyske superstjärnan slog huvudet i en sten under offpist-åkning i går morse. Enligt tidiga uppgifter var skadorna inte livshotande men vid ankomst till sjukhuset, efter transport i helikopter, låg han i koma.

Schumachers tillstånd ska ha försämrats sedan han kom till sjukhuset tidigt på eftermiddagen i går. Nu beskrivs hans tillstånd som "mycket allvarligt".

Det kan gå åt vilket håll som helst, säger en läkare.

Schumacher bar hjälm när olyckan inträffade.

Vi tror att hjälmen till en viss del har skyddat honom, säger läkaren.

Läkarna planerar att hålla Schumacher nedsövd under 48 timmar, rapporterar den tyska tidningen RTL som är på plats vid sjukhuset i franska Grenoble.

Han har medicineras för att kunna hålla nere alla kroppens reaktioner.

Vi vill försäkra oss om att syret går upp i hjärnan, vilket är det viktigaste just nu. Av respekt för familjen vill vi inte heller gå in mer än så här i detaljerna kring skadorna.

Läkarna säger att de nu försöker vinna tid. På frågan om prognosen för Schumachers hälsa svarar de:

Vi vill informera er i dag om hur han mår just nu. Vi är alla överens om att vi inte tänker spekulera utanför den informationen som vi har gett. Vi vill inte säga något mer om framtiden.

Såväl fans som andra stora idrottsprofiler har visat sitt stöd för Schumacher. Flera fans har under natten vakat utanför sjukhuset i Grenoble där han vårdas och Schumachers officiella webbsida gick ner under söndagskvällen när oroliga fans vände sig till sajten för information.

Jag är chockad och hoppas att han blir bättre så snart som möjligt, säger den regerande Formel 1-världsmästaren Sebastian Vettel till bild.de.

Brasilianske Felipe Massa postade en bild av sig och Schumacher på Instagram med texten "Jag ber Gud att beskydda dig, min bror".

Idrottsprofiler från Tyskland och övriga världen, bland andra tennisspelaren Sabine Lisicki och fotbollsstjärnan Lukas Podolski, skickar också hälsningar till Schumacher.

Mer läsning

Annons