Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Schlagertema i "Dansbandskampen"

Annons

Christer Björkman tar plats i juryn i veckans program.

Det är schlagermusik som gäller i sista "Dansbandskampen" före finalen.

Nu börjar spänningen stegras. Nästa vecka är det final i "Dansbandskampen" och på lördagskvällen ska resterande finalplatser fördelas.

Date, Zekes och Torgny Melins är redan klara - tre platser till står på spel.

De två band som kommer först i lördagens sista deltävling går direkt till final. Sedan kommer juryn att ta fram ytterligare en orkester som får en finalplats, eftersom det ska vara sex deltagare i finalen nästa lördag.

Schlagertema

Titanix och Playtones är kvar från förra veckan, men nu går tre välkända och populära orkestrar, Blender, Casanovas och Bhonus, in i tävlingen, så konkurrensen blir stenhård.

Melodifestivalens tävlingsproducent Christer Björkman sitter som gäst i juryn och då är temat givet. Banden ska ta sig an klassiska utländska vinnarlåtar från tävlingens historia, så som Johnny Logans "Hold me now" och Teach-Ins 70-talsklassiker "Ding dinge dong".

Men också färskare segrare ska spelas, som Helena Paparizous "My number one" och "Fairytale" - Alexander Rybaks vinstlåt från i Shlager-EM i år.