Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Schlagertema i "Dansbandskampen"

Christer Björkman tar plats i juryn i veckans program.

Det är schlagermusik som gäller i sista "Dansbandskampen" före finalen.

Nu börjar spänningen stegras. Nästa vecka är det final i "Dansbandskampen" och på lördagskvällen ska resterande finalplatser fördelas.

Date, Zekes och Torgny Melins är redan klara - tre platser till står på spel.

De två band som kommer först i lördagens sista deltävling går direkt till final. Sedan kommer juryn att ta fram ytterligare en orkester som får en finalplats, eftersom det ska vara sex deltagare i finalen nästa lördag.

Schlagertema

Titanix och Playtones är kvar från förra veckan, men nu går tre välkända och populära orkestrar, Blender, Casanovas och Bhonus, in i tävlingen, så konkurrensen blir stenhård.

Melodifestivalens tävlingsproducent Christer Björkman sitter som gäst i juryn och då är temat givet. Banden ska ta sig an klassiska utländska vinnarlåtar från tävlingens historia, så som Johnny Logans "Hold me now" och Teach-Ins 70-talsklassiker "Ding dinge dong".

Men också färskare segrare ska spelas, som Helena Paparizous "My number one" och "Fairytale" - Alexander Rybaks vinstlåt från i Shlager-EM i år.