Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Scarlett Johanssons bisarra filmprojekt

Annons

En brittisk lågbudgetfilm om en bilburen utomjording på färd genom Skottland. "Under the skin" är det mest bisarra projekt Scarlett Johansson någonsin medverkat i.

Många scener var hårda och brutala och skräckinjagande, säger Johansson när hon möter pressen i Venedig.

"Under the skin" är regisserad av Jonathan Glazer och är baserad på en bok med samma namn. Johansson är en av de få proffsskådespelarna, de flesta andra är amatörer. Och många scener filmades med dold kamera, bland annat den där Johnssons karaktär snubblar på en gata.

Vi filmade den sex-sju gånger och det var oerhört intressant att se de olika reaktionerna vi fick vid varje tagning. Några bara stirrade och gick vidare, några tog bilder med sina mobiler utan att hjälpa till, medan andra kom rusande för att hjälpa mig upp. Det var rätt otäckt eftersom jag undrade över just hur folk skulle reagera.

Svårt att hitta rätt

Även om hon spelar en utomjording tänker Johansson inte på filmen som science fiction.

Den passar inte in under någon genrebeteckning. Den var en upplevelse, och det är så det alltid är för mig. Varje film är en upplevelse. När jag började inspelningen gällde det att omedelbart bli av med alla förutfattade meningar. Och det tog ett par veckor att hitta detta, det var svårt att hitta rolltolkningen i början.

Filmen har haft premiär i USA men det är inte klart om eller när filmen går upp i Sverige.

Mer läsning

Annons