Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SCA får behålla miljöcertifikat

SCA får även fortsättningen behålla sin miljöcertifiering. De brister i bolagets naturhänsyn som uppdagades vid en revision i höstas bedöms nu vara åtgärdade.

Allehanda Media har tidigare berättat om hur skogsbolaget SCA anmäldes av Naturskyddsföreningen för en skogsavverkning vid Mellanbergsmyrarna i Graninge. Ur naturvårdssynpunkt klassades avverkningen som skandalöst dålig. Anmälan gjordes till certifieringsorganisationen FSC.

SCA fick tre månader på sig att presentera en plan om hur man ska förbättra sin naturvård och följa de regler som krävs för att få behålla miljömärkningen. I februari gjordes en uppföljande revison av certifieringsföretaget SGS. Där framkom att de brister som påtalats är åtgärdade eller är på väg att åtgärdas. Att åtgärderna verkligen genomförs ska dessutom följas upp i samband med en revision i sommar.

- Det är positivt att de åtgärder vi vidtagit har givit resultat. Men jag vill understryka att vi bara inlett ett arbete som är långt ifrån färdigt, säger Jerker Karlsson som är vd i SCA Skog i ett pressmeddelande.


STEN ENGBLOM
070-320 49 70