Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SCA avverkade skog utan tillstånd – får betala böter

Under onsdagen slog Sundsvalls tingsrätt fast att ett dotterbolag till SCA har avverkat skog utan tillåtelse. De åläggs nu att betala drygt böter och hela värdet för avverkningen på drygt 650 000 kronor.

Scaninge Holding i Sundsvall, som är ett dotterbolag till SCA Skog, har avverkat 10,5 hektar skog på sin egna mark i Sollefteå, 2014.

Den som avverkar skogsmark är skyldig att underrätta skogsstyrelsen om det innefattar minst 0,5 hektar. SCA påstår att de har uppgjort en anmälan men någon sådan gick inte att hitta hos Skogsstyrelsen. Tingsrätten anser det därmed utrett att avverkningen inte har anmälts.

Avverkningen upptäcktes är Skogsstyrelsen granskade satellitbilder som de tagit över området.

Scaninge Holding fälls nu för olovlig avverkning och tvingas nu betala en företagsbot på 50 000 kronor. De ska även betala 646 914 till staten, vilket motsvarar värdet på den avverkade skogen.

Läs också: Expert om SCA-aktiens berg- och dalbana: "Det kan bero på ett nybörjarmisstag"

FLER NYHETER:

Polisen grep en misstänkt tjuv efter inbrottsförsök på Västermalms skola

För Plus-kunder: Älgjakten fick oväntad vändning för jaktlaget i Kovland – fällde björnhane: "Det är ovanligt"

TV: Här sveps jämthunden med av strömmen under älgjakten: "Hjärtat slog dubbla slag"

För Plus-kunder: Kent i Östersund köpte husvagn på Blocket – förvandlade den till en puderrosa pärla