Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sätt en ko på kassen i stället

Hur ska vi rädda svensk mjölkproduktion och massor av följdjobb i framtiden? Varje vecka försvinner mjölkgårdar från alla delar av vårt land. Varför? Hårt arbetande människor kan inte försörja sig på den produkt som de inte själva får bestämma priset på.

Detaljhandlarna som är den slutliga stationen i försäljningskedjan av mjölk lever i de flesta fall ett gott liv ekonomiskt. Inte minst av den tvåkrona det kostar kunden att bära hem varorna från butiken i en inköpt påse och samtidigt hjälpa till med affärskedjornas reklam.

I stället för affärskedjans logga på påsarna kunde en bild på en kossa vara på sin på sin plats. Om alla dessa tvåkronor kunde styras om till de som mjölkar sina kor 730 gånger om året och gör det tyngsta och skitigaste jobbet av alla innan mjölken hamnar på gröttallriken, tror jag att vår lantbruksnäring skulle kunna överleva i framtiden.

En vettig tanke? Kanske. Men tyvärr troligtvis en dröm som aldrig blir verklighet.

Rune Brohn i Junsele

För fler insändare, klicka här

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel