Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sätt Byquist och Bergqvist i sandlådan

Det här kan nog vara Kommunsveriges löjligaste historia någonsin.

Annons

Eftersom konferenciern glömde att nämna arbetslivsförvaltningen under helgens kommunala personalfest är nämndspolitikerna Anders Byquist (S) och Anders Bergqvist (V) på krigsstigen.

De sammankallade arbetslivsnämnden till ett extra möte för att skicka en skrivelse till kommunchefen. Hon avkrävs nu en offentlig ursäkt för att hon inte uppmärksammade misstaget.

Så här får det verkligen inte gå till. Ajabaja, fy och skäms!

Ja, ni hör. Det hela är precis lika löjligt som det låter, och bidrar till att befästa varenda fördom som finns om Härnösands kommun. Någon tycks ha trampat på världshistoriens ömmaste tå.

Det överbyråkratiserade och formella förfarandet bidrar också till att göra hela den här märkvärda historien än mer absurd. Det är nästan så att man inte tror att det är sant – att det handlar om ett avsnitt hämtad ur humorserien Starke man som gick på SVT.

Här krävs inga ursäkter. Det enda kommunchefen möjligtvis behöver dela ut är en hink och spade. Men då blir det väl bråk om dem.