Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Satsning på fisketurism

Nu ska det satsas på den småskaliga fisketurismen i Västernorrland och Jämtland.

Länsstyrelsen har beviljat Hushållningssällskapet 818 500 kronor ur landsbygdsprogrammet för projektet Fisketurism Norr.

Projektet går ut på att potentiella turistfiskeentreprenörer ska få gå igenom ett utvecklingsprogram. Programmet innehåller bland annat produktutveckling, marknadsföring och utbildning.

Totalt omsluter fiskeprojektet drygt två miljoner kronor. Förutom länsstyrelsen i Västernorrland är också länsstyrelsen i Jämtland, Lrf och Norrskog med som finansiärer.

"De 30-tal entreprenörer som är involverade i projektet har sina rötter i småskaliga jordbruks-, skogsbruks- och landsbygdsföretag. Det är väldigt viktigt med möjligheten till diversifiering för våra landsbygdsföretagare så att landsbygden lever och fortsätter att utvecklas"; säger landshövding Gerhard Larsson i ett pressmeddelande.


MARGARETA CRONQUIST
070-650 24 61