Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsning för att utveckla Domsjö

Ensam är inte alltid stark. Inte ens om man är 1 650 medlemmar, som i gårdsägarföreningen. Därför har tio föreningar i Domsjö slagit sina påsar ihop i Nudo, Nätverk för utveckling av Domsjö.

Annons

Initiativtagare till Nudo var kommunfullmäktiges ordförande Tom Sundelin (S). Han jobbade med ett liknande samarbetsprojekt i Själevad, och "tog med sig" idén när han flyttade till Domsjö.

Det är ungefär ett år sedan arbetet med att bilda Nudo startade.

– Vi diskuterade frågan i vår förening, pratade med en del andra och gick sedan ut med en formell intresseförfrågan, berättar Jan-Erik Juhlin, som är ordförande i Domsjö gårdsägarförening – områdets största förening med hela 1 650 medlemmar.

Till dags dato har totalt tio föreningar anammat idén och är med i Nudo. Tillsammans torde föreningarna ha någonstans runt 4 000 medlemmar.

– Vi var överens om att vi inte skulle syssla med ekonomi och har vare sig ordförande eller kassör. Vi har en representant var i nätverket, säger Carina Norberg, som representerar Domsjö IF.

Även om Domsjö ligger nära centrum brottas man även där med "glesbygdsproblem". Service försvinner, affärerna blir allt färre, och på tapeten nu är hotet att fritidsgården läggs ned.

Den 29 maj arrangerar Nudo Domsjödagen, med aktiviteter främst kring Västerselsgaraget och Domsjö IP.