Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Satsar på Härnösand

Härnösands näst största privata arbetsgivare Com Hem överlåter kundserviceverksamheten i Stockholm till MultiPartner. I stället koncentreras verksamheten till Härnösand.

Beslutet togs nyligen av Com Hems ledning och i nuläget är inget bestämt om det blir nyrekrytering av personal.

I Härnösand har Com Hem 330 anställda och är en viktig arbetsgivare i kommunen. Verksamheten ligger i Cityhuset och det har varit diskussioner om en flyttning till bland annat gamla KA 5. Men något sådant beslut är inte fattat.

Com Hem är landets största distributör av TV-tjänster. Överlåtelsen av kundserviceverksamheten i Stockholm innebär att 64 personer berörs. De erbjuds nya jobb hos underentreprenörer, så kallade samarbetspartners, som Com Hem köper tjänster av i bland annat Åre och Malmö. Det är alltså inte aktuellt att flytta dessa tjänster till Härnösand.

- Som läget är i dag har vi inte utrett om vi behöver mer personal i Härnösand, fortsätter Tånneryd.

Bolagets kundservice centraliseras nu till Härnösand och det innebär Com Hem fortsätter att vara viktig aktör på arbetsmarknaden i kommunen, det är bara byggföretaget Bravurbygg som är större.


OLA THELBERG
070-218 31 09