Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säsongsavslutning för boulespelarna i Ullånger

Annons

I sportens värld brukar karriären ta slut i 35-årsåldern. Men det gäller inte boule. Där kan man imponera fastän man är över 90 år! Här får du möta två sådana damer.

Onsdag den 11 december 2019 var det säsongsavslutning för dem som spelar boule på Generationernas Hus i Ullånger. Vi var tio spelare som delades upp slumpvis i fyra lag. Grönt spelade mot blått och svart mot rött. Jag spelade i gröna laget tillsammans med Svea och Birger. Vi mötte Haldis, Monika och Gunnel i blåa laget. I de två andra lagen spelade Barbro, Britt, Karin, Herbert, Lennart och Martin. Det blev ibland mycket jämna och spännande matcher.

Det är aldrig försent att börja med ett spel som boule. Två av spelarna som var med idag är 94 år! De började spela för bara några år sedan! De heter Haldis och Svea och kör rullator till bouleträningen varje onsdag. Bra gjort!

Mitt lag vann första matchen tack vare en hel del tur i början. Andra matchen blev mycket jämnare. Vi och det blå laget låg länge ungefär lika. Det som avgjorde till vår fördel var Sveas fina kast efter fikapausen. Först till tretton poäng vinner matchen. Vi hade jättegoda saffranssemlor från Skogs-Hildas café i pausen. Godare får man leta länge efter.

En gång ropade Svea "Nej, nej, nej!" efter sitt kast. Men när vi tittade efter såg vi att det var ett perfekt kast. Hennes klot hade landat alldeles intill "lillen", det vita, minsta klotet, som man ska försöka träffa. Då och då händer det att de två veteranerna, 90+ damerna, är bäst och glänser i boule. Ålder och erfarenhet är ibland en fördel, till och med i sportens värld.

Hans Jonsson

Näraskribent

Vill du berätta något om en tävling, match eller utövare?

Skriv en läsarartikel