Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säsongens första vinst för Själevad

Själevad tog säsongens första vinst i damtvåan genom att besegra Torpshammar med 2–1.
– Viktigt för tjejerna att få en vinst, de har spelat bra fotboll tidigare också men inte varit tillräckligt giftiga framåt, sa Tommie Andersson som coachade laget i lördags.

Annons

Själevad hade bestämt sig för att spela lite rakare för att lättare komma till chanser och den taktiken föll väl ut.

– Vi hade 14-3 i målchanser, berättade Andersson.

Hemmalaget kunde också ställa upp med ett lite starkare lag än normalt och just kombinationen taktik och kvalité gjorde att den första trepoängaren kunde inkasseras.

– Vi gör en bra match rakt igenom och vi skulle ha vunnit med större siffror än 2–1, menade Andersson.

Ledningsmålet föll minuterna före paus och kom psykologiskt viktigt. Evelina Nygren höll sig framme på ett inspel från kanten och kunde direktskjuta 1–0 intill stolpen. En kvart in på andra halvlek ökade Julia Nytorp på till 2–0 direkt på frispark.

– Hon sköt säkert från 30 meter och bollen seglade in i krysset. Julia har ett väldigt bra tillslag, berömde Tommie Andersson.

Efter det målet var det lugna gatan för hemmalaget, visserligen reducerade gästerna tio minuter från slutet men Själevad höll nerverna under kontroll och kunde kontrollerat spela av resten av matchen utan att Torpshammar kunde skapa något av värde.

Division 2 Mellersta Norrland

Själevad 2-Torpshammar 2–1 (1–0)

Evelina Nygren, Julia Nytorp.