Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Säsongens första förlust för Frånö

Frånö var obesegrade inför bortamötet med Frösön, fast där raderades tyvärr nollan i förlustkolumnen mot ett hemmalaget som vann med 2-1.
– Det är aldrig roligt, men man måste räkna med att förlora någon gång under säsongen. För inte tror jag det kommer att finnas något lag som går obesegrat genom serien, sa Frånös tränare Jan "Mellis" Nordqvist efter matchen.

Frånö var förberett på att Frösö som hemmalag skulle inleda offensivt och satsa mycket på anfallsspel. Därför hade "Mellis" pratat om det med sina spelare och lagt upp en matchplan därefter.

– Vi hade pratat om att vi skulle spela på ett speciellt sätt de första 20 minuterna genom att vi vet att de är ett anfallsglatt gäng på hemmaplan. Så blev det också, de spelade som förväntat medan vi inte alls gjorde de saker vi pratade om innan.

– Fast det blev bättre eftersom och sista kvarten av den första halvleken tycker jag att det är vi som tar över initiativet i matchen.

Frösö tar ledningen i matchen innan första kvarten är avverkad, fast Frånö kommer tillbaka och på en straffspark efter en halvtimme kvitterar lagets specielle målskytt Anthony Allison.

Samme spelare får därefter ett friläge och ett utmärkt tillfälle för gästerna att ta ledningen men Allison lyckas inte sätta bollen i nät den här gången.

Det är spelmässigt jämnt i andra, kanske med ett litet övertag för Frånö, ändå är det Frösö som gör matchens nästa mål och det kommer med 20 minuter kvar att spela efter en mycket stark individuellt prestation.

– Då ändrar vi och skapar därefter ett tryck mot dem och bland annat har Allison ytterligare ett friläge som inte resulterar. Sedan med ungefär fyra minuter kvar att spela får vi den riktigt stora chansen. Vi skjuter tre skott där det sista tar i huvudet på en av deras spelare vilket resulterar i att domaren blåser av och det blir nedsläpp.

Fredrik Wiking och Stefan Lindfors stack ut mest i Frånö.

Division 2 mellersta Norrland

Frösö–Frånö 2–1

1–0 (14) Richard Hammer, 1-1 (30) Anthony Allison, 2-1 (71) Felix Nordström.

Publik: 130