Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Särskolans elever gör sina egna julklappar vid traditionell julträff

Ett säkert tecken på att julen står för dörren är Nordvikskolans julträff. Under torsdagen samlades särskoleelever från Kramfors kommun på skolan för att umgås och ägna sig åt julpyssel.

– Vi har nog haft den här traditionen i tio år, berättar Ulrika Sundin, programansvarig för gymnasiesärskolan skog, mark och djur.

Drygt 20 elever från både gymnasiesärskolan och grundsärskolan deltog. De var mellan 13 och 20 år gamla. Nordvikseleverna hade bjudit in Kramforselever som välkomnades med glöggservering utomhus och som avslutning på dagen fick en guidad tur med julsmyckad traktor som kördes av en särskoleelev från Nordvikskolan. Under rundturen fick gästerna bland annat bekanta sig med skolans olika djur.

Men mest handlade det om julpyssel på olika stationer. Det tillverkades granstubbetomtar som passar perfekt utanför bostaden. Man designade sina egna julkort. Det bakades pepparkakor. Man skapade sina egna julgrupper och presentförpackade kola och choklad och gjorde tryck på disktrasor.

Josefine Norberg ägnade sig bland annat åt att göra fina och personliga julkort.

– Jag har klippt till en gran som jag klistrat in i kortet, berättade hon.

Patrik Classon var en av många som gjorde egna julgrupper.

– Jag har dekorerat med mossa och glitter för att sedan ge bort den.

Eleverna får ta med sig alla saker de tillverkat under julpysslet. Det är givetvis perfekta julklappar som dessutom på alla sätt förtjänar att kallas lokalproducerade.

– Vi försöker att göra det så koppat till naturen som möjligt. Därför har eleverna i skogen plockat material som de använder, berättar Ulrika Sundin.

Gymnasiesärskolan är fyraårig och har funnits på Nordvikskolan i 13 år.

För mer nyheter om Kramfors, klicka här – och följ Allehanda.se Kramfors på Facebook.