Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sara Parkman albumdebuterar: "Härligt och innerligt"

Sara Parkman är musikern från Härnösand som har turnerat i 10 år. Nu släpper hon sitt första egna album.

– Det släpptes i måndags, jag har arbetat med det i två år, tillsammans med Hampus Norén som har producerat skivan. Det var en lång och ljuvlig inspelningsprocess, som blev färdiginspelad redan i december, sedan dess har det mixats, säger Sara.

Sara kommer ursprungligen från Härnösand, men bor numera i Stockholm. I höst spelar hon i Riksteaterns uppsättning Fäboland, och släpper ny skiva förstås.

– Albumet är skrivet av mig och producerat med Hampus Norén. Jag skulle vilja beskriva det som en skog, härligt och innerligt, jag får väldigt tydliga bilder när jag hör låtarna och jag har även fått bra respons från andra som har hört det, att det har tänkt på olika saker när de hört albumet. Jag ser på den här skivan som ett gammalt rum eller hus, som liksom är mitt.

Sara beskriver sin musik som folkmusik för 2016, bestående av smutsiga 80-talssynthar, elektroniska instrument och uppblandat med pop.

– Gränsen är ganska suddig för mig, det är många influenser. De vänner som har medverkat på den här skivan har olika musikaliska bakgrunder, bland annat har jag med en jazztrummis och mina medmusikanter har också bakgrund inom pop, jazz, folkmusik och konstmusik.

Tidigare har Sara jobbat med större artister som bland annat Seinabo Sey och Silvana Imam.

– Men det var innan de blev stora, så det var häftigt att få vara med och känna att "shit, de här kommer bli riktigt stora". Kärnan har dock alltid varit att få jobba med musiken.

Sara har turnerat i 10 år och tidigare släppt skivor med andra band, men det här är hennes första egna skiva.

– Det är jätteskönt att få ha något under eget namn. Jag har ju trots det inte gjort det här själv, utan hela tiden haft Hampus med mig, men det har varit skönt att haft mer mandat att göra vad man vill i och med att det är mitt egna projekt samtidigt som det också har inneburit att allt ansvar har varit på en själv. Men det känns fantastiskt.

Saras album finns att lyssna på bland annat på Spotify och heter Sara Parkmans skog samt att det även finns som vinyl.

Här kan du lyssna på Saras album: https://open.spotify.com/album/20Gga2t1e1n4qmNb77LbfS