Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sara Hector snabbast i andraåket i Österrike – blev bästa svenska i storslalom

Sara Hector stod för ett kanonåk i Lienz efter lunch i damernas storslalom.
Snabbast av alla i det andra åket räckte till en 14:e plats.
Vann gjorde italienskan Federica Brignone.

Efter att Sara Hector valt att stå över torsdagens slalom var hon redo för start i fredagens storslalom, vilket hon ville lägga fullt fokus på. Efter ett förstaåk, där Hector hade den 30:e bästa tiden, prickade hon helt rätt i det andra åket.

När tävlingen summerades stod det klart att Hectors tid i det andra åket var den snabbaste av alla och hon kunde avancera uppåt i resultatlistan för en 14:e plats.

Estelle Alphand, som överraskade med en femteplats i torsdagens slalom, blev näst bästa svenska då hon åkte in på placering 15 efter det andra åket.

Frida Hansdotter som var bästa svenska i slalomen hade det inte lika roligt under fredagen då hon efter det första åket föll från plats 17 till en 30:e plats i det andra åket.

Vann fredagens tävling gjorde italienskan Federica Brignone, fyra hundradelar före Viktoria Rebensburg och ytterligare fyra före Mikaela Shiffrin.

Sara Hector var 1,67 bakom Brignone.