Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sär skrivning ledde till medie storm

/

Hört talas om mediestorm?
Lotta Olin Persson i Ludvika är rutinerad journalist och flitig användare av sociala medier.
Men hon kunde aldrig drömma om att hennes inlägg på Facebook, Twitter och Instagram i början på veckan skulle få det genomslag det fick.

Annons

1 597 delningar på Facebook är den senaste noteringen därifrån. Dessutom har flera rikstäckande medier dragit ytterligare uppmärksamhet till historien, skriver Dalarnas Tidningar.

Det började med att tvåbarnsmamman hajade till när hon läste en informationsblankett som ett av hennes barn fått med sig hem från sin skola i samband med terminsstarten.

– Jag reagerade över två meningar med särskrivningar som blev smått komiska i sammanhanget, speciellt som de kom från skolan. Dessutom saknades frågetecken. Jag var absolut inte ute efter att vara elak mot en person som skrivit meningarna men som journalist reagerade jag med ryggmärgen, förklarar Lotta.

Hon är van användare av sociala medier och brukar tänka ett par varv innan hon publicerar något. Men att den här saken skulle få så extrema följder ser hon som både intressant och lärorikt.

– Man vet faktiskt inte på förhand vad som blir uppmärksammat.

Att många människor, varav ett stort antal barn, samtidigt dog i gasattacken i Syrien fick henne att reflektera över vad som är viktigt här i världen när det stormade som mest på sociala medier om "hennes" skolblankett.

Lotta blev för övrigt tillfreds när det andra barnet i familjen kom hem med ett annat papper från sin skola, där det inte fanns anledning till några att kritisera vare sig avstavningar eller språkbruk.

På kommunens hemsida skriver förvaltningschefen Anna-Lena Andersson bland annat följande:

"Det är naturligtvis inte bra att blanketter, brev eller liknande som delas ut i skolorna innehåller särskrivningar eller andra felaktigheter. Den aktuella blanketten har korrigerats tidigare men tyvärr har den gamla delats ut i minst en klass."

Mer läsning

Annons