Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sanna Nielsen och Panetoz vidare till final

/
  • Panetoz och Sanna Nielsen festar efter Melodifestivalens deltävling två i Linköping på lördagen.

Det blir Panetoz som får följa med storfavoriten Sanna Nielsen till Melodifestivalens final.
Med bidraget "Efter solsken" skrällde gruppen och knep en otippad finalplats.

Annons

Hjärtat stannade, säger sångaren Pa Modou Badjie.

Nya regler gällde under Melodifestivalens andra deltävling. I praktiken tävlade nämligen sju bidrag om en finalbiljett, eftersom Sanna Nielsens favoritskap var så stort att ingen ens vågade viska ordet flopp.

Sångerskan hade inga problem med att hantera pressen och tog sig planenligt vidare till finalen.

Jag bara skakade i hela kroppen när de läste upp resultatet. Jag hoppades att de skulle läsa upp mitt namn först så jag slapp sitta där, säger Sanna Nielsen till TT.

Om att vara storfavorit säger hon:

Jag har försökt att inte tänka på det, utan fokuserat på mitt nummer. Det är inte jag som har lagt favoritskapet på mig, men jag är väldigt smickrad av alla reaktioner.

Panetoz till final

Den stora frågan handlade i stället om vem som skulle ta sig vidare tillsammans med 29-åringen. Tv-tittarnas val föll till slut på Panetoz, som med sitt bidrag "Efter solsken" skrällde och höjde temperaturen rejält i Cloetta Center. Sångaren Pa Modou Badjie har i veckan brottats med röstproblem, men har ätit medicin och när det väl gällde höll rösten. Och precis som Sanna Nielsen var de rejält nervösa när resultatet lästes upp.

Vi var så otroligt nöjda med numret och ville verkligen inte åka ut. Vi ville till final, säger Johan Hirvi.

Pa Modou Badjie sammanfattar känslan när det stod klart att de gått till final:

Hjärtat stannade.

Den tuffa konkurrensen gjorde att flera artister som hade hyfsade chanser att ta sig vidare nu riskerar att sjunka ned i schlagerglömska, men två av bidragen får en ny möjlighet att visa upp sig. JEM och Martin Stenmark tog sig vidare till Andra chansen, som äger rum i Lidköping om tre veckor.

Abba och Herreys hyllades

Inför lördagens deltävling hade SVT problem med produktionen. De maffiga scenshowerna ställde till det i genrepet och tvingade projektledaren Maria Ilstedt att ändra om i schemat. Nu satt de dock som de skulle och tillsammans med mellanakterna blev det en ovanligt effektspäckad schlagerkväll. Abba och bröderna Herrey hyllades eftersom det gått 40 respektive 30 år sedan de vann Eurovision Song Contest. De senare fick draghjälp av Sean Banan och Sanna Nielsen får ursäkta, men frågan är om inte den omåttligt populära bananen drog ned kvällens högsta applåder.

Mer läsning

Annons