Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sänk lönen för de som vill avveckla och minska andras löner

Skulle vilja ge er en tankeställare, ni som är för att sänka de lägsta lönerna i samhället, ni som tror att det kommer lösa något. Svenskt Näringslivs vd Carola Lemne tjänar varje månad 490 000 kronor, detta är mer än vad min årslön någonsin kommer att vara. Om vi räknar hennes årslön kommer det ta mig mer än tolv år att komma ikapp.

Att sänka de lägsta lönerna löser inte problem när det handlar om att kunna leva ett acceptabelt liv.

Har man en lön på över 40 000 i månaden förstår jag att en inte ser vad som kan hända om man sänker lönerna för de som endast har 12 000. Men hur ska de med lägsta lönerna leva ett normalt liv utan att ha flera arbeten och hur ska någon vilja söka dessa jobb?

Alla kan inte vara akademiker och chefer, alla har inte intresset för det heller som tur är. Sänk lönerna för de som vill avveckla och minska löner först, kanske finns det då pengar över till vad som saknas.

Kapitalismen har gjort att vi inte vill anställa, inte vad vi får i lön. Mycket vill ha mer och uppenbarligen är det högst aktuellt även 2016.

Mvh

Proletariatet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel