Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sångglädje på Rönnens äldreboende i Ö-vik

I tisdags gästades Rönnens äldreomsorg i Örnsköldsvik av kören Sångglädje. Men allra först vi njuta av gott kaffe och därtill gott hembakt kaffebröd som Träffpunktens personal på Rönnen bakat.

Det var ett 30-tal boende som kom till salen där vi satte oss. Det var ett gemytligt samtal bland såväl boende och personal. Så var det då dags för kören och Margot Ehlin presenterade kören tillika Berit Ågren som spelade dragspel.

Den första sången vi sjöng var Örnsköldsviksvisan som alla sjöng med. Sedan var det gamla örhängen från 40-50-talet som de äldre minns och säkert har dansat till. Lyssna på mig var en sång som sjöngs och Margot poängterade att det är bra med sång inte minst för kroppen. Säg det i toner var en sång som många kände igen och sjöng med i.

Thore Skogman, denne mångsidige man med många sånger som han levererade under många år, sjöngs också, bland annat "Tio tusen röda rosor" där i princip alla sjöng med. Alice Babs var en av de sånger vi sjöng "Gå upp och pröva dina vingar" som också blev film där hon själv flög segelflygplan för att sedan går över till sången "Adress Rosenhill". I sången "En gång vi seglar i hamn" krokade vi alla i varandra och gungade i takt.

Lasse Dalkvist var en känd sångare hade komponerat en sång "Det var dans på brännö brygga".

Så var det slut och den sista sången som kören sjöng var "Som varje liten pärla".

Margot tackade för att de fick komma hit och sjunga och vi gav dem en rungande applåd.

Nils-Åke Eklund

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel