Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sång och musik fortsatte vara ett stort glädjeämne hela livet för Margit Viklund

Vår storasyster Margit Viklund, somnade in lugnt och stilla den 22 december 2020 på Lundagårds Äldreboende i Umeå, hon blev 80 år gammal.

Närmast sörjande är dottern Pia, barnbarnet Mimmi och syskonen med familjer.

Margit föddes i Trollberget, dotter till Ivar och Edith Holmberg. Familjen flyttade till Vindeln och efter avslutad skolgång provade hon olika jobb som barnflicka, servitris, affärsbiträde på bageri, järnaffär och bokhandel.

Hon gillade att sjunga och var vokalist i dansbandet Kamsjöpojkarna.

Margit gifte sig med Tor-Ivar Viklund och dottern Pia föddes 1962, då övergick hon till att vara sömmerska, dagmamma och ledare för både Mulle- och Skidskola för barn.

Familjen flyttade till Ö-vik där Margit läste in behörighet och utbildade sig sedan till förskollärare.

När familjen återvände till Vindeln arbetade hon som förskollärare/föreståndare på förskolan tills hälsan satte stopp.

Margit var mycket samhällsintresserad och arbetade politiskt inom Socialdemokraterna. Förutom att vara politiskt engagerad var hon även kontaktperson för ensamkommande ungdomar, blev världsförälder och månade om Rädda Barnen.

Margit var en social person som tyckte om att laga mat och bjuda gäster. Sång och musik fortsatte att vara ett stort glädjeämne hela livet, även när minnet sviktade. De sista åren kunde hon sjunga med när hon hörde musik, inga sånghäften behövdes för texterna fanns kvar.

Vi känner saknad efter vår gladlynta och varmhjärtade syster.

Syskonen Marianne, Britte och Alf