Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandvikens förlust hjälpte Hammarby

Annons

Sandviken hade 7-6 i slutet av matchen mot Edsbyn.

Då vände hemmalaget och spelade bort Sandviken från både serieseger och förstaval.

Det var överraskande, säger Hammarbys lagkapten Stefan Erixon.

Sandviken tappade seriesegern efter att ha förlorat mot Edsbyn på bortaplan med 7-8 i en dramatisk bandymatch. Trots fyra mål av supertalangen Erik Pettersson i Saik.

Ja, det här var ju inte något roligt. Vi gör en riktigt dålig match. Vi har så dåligt passningsspel så det finns inte, säger Sandvikens Stefan Söderholm till TV4 Sport.

För Hammarby som besegrade Kalix med 7-5 hemma på Zinkensdamm kom Edsbyns seger som en härlig present. Inte nog med att laget då fick förstavalen i slutspelet. Det blev pengar på bankkontot också.

100 000 kronor är bra pengar till klubben, säger Stefan Erixon till TT.

Besviken

Edsbyn jagade fjärdeplatsen i elitserien men hade inget för segern eftersom Västerås samtidigt hemmaslog Villa-Lidköping med 5-2 och blev fyra.

Hammarby fick därmed förmånen att göra både kvartsfinalval och välja eventuell semifinalmotståndare. Hammarby valde Vetlanda som motståndare i den kvartsfinalserie som börjar nu i helgen.

De var ju åtta i serien, dessutom har vi vunnit båda matcherna mot dem, säger Stefan Erixon.

Vilka speldagar som gäller bestäms på onsdagen.

Segraren i kvartsfinalserien, bäst av fem matcher, möter vinnaren mellan Västerås och Vänersborg.

Bottenordningen

Sandviken valde att möta Broberg-Söderhamn. Ett utomhuslag.

Vi har inga problem med att spela utomhus. Vi åker in och ut ur vår arena så vi tränar mycket utomhus, säger den andre Sandvikentränaren Anders Jacobsson om valet.

Edsbyn får möta Villa-Lidköping i sin kvartsfinal på samma halva.

Vi har fått stryk två gånger i serien men känner absolut att vi kan slå dem. De vågade nog inte ta Vänersborg, de har för mycket att förlora, säger Edsbyns tränare Thomas Liw.

I botten blev ordningen Gais, Kalix, Sirius, Ljusdal bland de lagen som får kvalspela. Kvalet börjar nästa onsdag och spelas i två grupper med fyra lag i varje.

Mer läsning

Annons