Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sandra Näslund ger lugnande besked efter målkraschen i OS-backen: "Besviken, men är okej"

I fjol i januari kraschade Sandra Näslund i sista målhoppet i Val Thorens och ådrog sig en knäskada som spolierade resten av säsongen.
I natt föll hon oturligt vid målgången i den blivande OS-backen och tog sig haltande därifrån.
– Jag är okej ur skadesynpunkt, men besviken, skriver den sjundeplacerade kramforstjejen.

I natt var de svenska skicross-stjärnorna Anna Holmlund från Sundsvall och Sandra Näslund från Kramfors i farten i den tilltänka OS-backen i sydkoreanska Pyeongchang.

De svenska tjejerna möttes redan i semifinalsheatet. Båda gjorde bra starter och de kom iväg som etta och tvåa.

– Men eftersom jag var klart bäst i den övre delen av banan, behövde jag åka till mig en så bra position som möjligt inför flacken jag bara kunde. Det blev dock inte fullt så lyckat att ta en snäv inner in i butterboxen, medger Sandra som hakade i med Anna och båda två tappade fart.

Anna lyckades glida upp i en position top-2 in i mål för en plats i A-finalen, men för Sandra blev det B-final denna gång. Hon var ju tvåa i A-finalen senast i svenska Idre.

Sandra hamnade i samma spår i lilla finalen och även den här gången tappade hon fart på manövern.

Hon blev trea i mål för en sjundeplats, men vad värre var... hon föll över mållinjen.

Ryskan Sofia Smirnova hamnade i bakvikt efter sista landningen och skar in precis rakt framför Näslund i störtloppsställning.

Sandra låg kvar en bra stund, men tog sig sedan haltande därifrån.

På teve-bilderna såg det lite oroande ut?

– Jaså? Nja, det gick rätt bra ändå. Jag är okej i alla fall. Däremot är jag mest besviken. Det var ju inte sjua jag siktade på att bli i dag, men det är många duktiga åkare man kör mot och idag räckte det inte längre tyvärr med den där flacka avslutningen, summerar Sandra som nu delar fjärdeplatsen i världscupstotalen.

Den avslutande VC-tävlingen körs den 4 mars i schweiziska Arosa. Svenskgänget tar flyget från Sydkorea på måndag eftermiddag.

– Det blir en sprinttävling som avgörs på en och samma dag utan tidskval. Hoppas jag kan avsluta riktigt starkt där i stället, avrundar Sandra Näslund som bara är 25 poäng efter världscuptrean Alizee Baron från Frankrike.

Läs mer: Så skall Sandra från Kramfors nå VC-pallen i skicross igen

Läs mer: Anna Holmlund missade i semifinalen – Sandra Näslund tvåa i Idre

Läs mer: Näslund nära andraplatsen – efter magisk avslutning: "Hon gör det riktig bra"