Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samma solidariska Miva-princip borde även gälla för vägarna

REPLIK.

Svar till Lars Westberg, Miva, ”Va-avgiften är solidarisk”, Ordet fritt 25 februari.

Solidaritet är kommunen (Miva) måna om att framhålla när några ägare till fastigheter ute på landsbygden inte tycker att man ska betala för vattenmätare som inte används. Lika viktigt är det inte att hjälpas åt med de enskilda vägarna på samma landsbygd. Det är bara de som bor i tätort som kan räkna med att få sin väg/gata snöröjd och underhållen för skattemedel. Märkligt att inte samma princip gäller för vägar som används av flera fastigheter på landsbygden.

Hur många gatstumpar inne i tätorten är det inte som till 99 procent endast används av de boende efter gatan? För mig ter det sig naturligt att alla som inte bor utefter en genomfartsväg får ansvara för kostnaden för vägen. Skattepengar behövs till de stora, hårt trafikerade vägarna.

Vore roligt att höra vilka argument beslutsfattarna på kommunkontoret har för att devisen att alla ska hjälpas åt inte gäller annat än vattenkostnaderna.

Beträffande vattenkostnaden till Kusthöjden så ska väl ingen inbilla sig att det inte hade gått att räkna fram en genomsnittlig kostnad som användarna fått betala. Jag är helt övertygad om att ute på landsbygden hade det gått alldeles förträffligt.

Alla pratar om att landsbygden ska leva men ack så få som menar det.

Göran

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel