Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Samhallanställda hittar nya arbetsgivare

Samhall - en slutstation för arbetsoförmögna? Glöm det. Bara ifjol lämnade 42 västernorrlänningar Samhall för andra arbetsgivare.

Elisabeth Karlsson från Härnösand är en av dem. Hon har tidigare jobbat med lite av varje inom den stillasittande kontorsbranschen, men efter en ryggskada blev det svårt att ha kvar jobbet på Manpower och hon började leta andra arbeten som kunde passa hennes ryggproblem bättre.

- Det är inte lätt att hitta jobb på arbetsmarknaden om man har ett arbetshandikapp, säger hon.

Men Samhall är inte som många tror en slutstation för dem som på grund av olika funktionshinder inte kan ta ett arbete på den "vanliga" arbetsmarknaden.

- Vi är ett personalutvecklingsföretag som ska rehabilitera personal, med målet att de ska lämna oss och gå ut i den ordinarie arbetsmarknaden, säger Åsa Berg, regionchef på Samhall i Västernorrland.

För Elisabeth Karlsson innebar det att hon knappt ens hann börja sin anställning på Samhall innan hon gick över till en annan arbetsplats, Café Trädgårn i Härnösand.

- Samhall erbjöd mig praktik på Trädgårn för att pröva på ur ryggsynpunkt och det här passar mig jättebra eftersom jag får stå och gå mycket, säger hon.

Praktiken övergick i anställning och sedan maj förra året är kyrkan Elisabeth Karlsson nya arbetsgivare och Trädgårn hennes arbetsplats.Läs mer i måndagens TÅ.ANNA WIKNER
0660-29 55 31