Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sambo gick miste om miljonarv

Den gamle mannen avled och efterlämnade drygt 2 miljoner kronor. Men det fanns inget testamente så mannens sambo sedan 20 år gick miste om arvet. Nu har regeringen beslutat att hon ska få 200 000 kronor.

Paret som är i 80-årsåldern, blev tillsammans i slutet av 80-talet. De var aldrig folkbokförda på samma adress. Däremot bodde de växelvis i varandras bostäder, två grannhus i en församling i Sollefteå kommun. Sommartid bodde de i mannens hus och vintertid i kvinnans.

I slutet av 2005 avled mannen och enligt bouppteckningen skulle behållningen i dödsboet gå till allmänna arvsfonden, trots att paret varit sammanboende i så många år. Med hjälp av en advokat vände sig kvinnan till kammarkollegiets arvsfondsenhet. Hon ansökte om att arvet helt, eller delvis skulle avstås till henne och nu får hon alltså en del av arvet.

Kammarkollegiet har konstaterat att ett flertal personer intygat att de båda bott stadigvarande tillsammans i ett parförhållande sedan 1987. Ett vittne intygade också att han veckan innan mannen avled hörde honom säga att det inte behövde upprättas något testamente eftersom han och kvinnan bodde tillsammans.


JÖRGEN SUNDIN
070-609 16 68