Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Saknar ledningen i Ö-vik framtidsvision?

Det är nästan så man blir skräckslagen när man tänker 10 år bakåt i tiden. Saknar politikerna i Ö-vik framtidstro. De verkar sakna kreativitet för vad som skall hända med lilla Ö-vik. De verkar mer intresserade av som händer i Umeå och Sundsvall. Vi skall inte jämföra oss med dessa "broilers" utan vi måste hitta en framtidsvision som gör Ö-vik attraktiv för ortens invånare och turister. Vi har allt som erfordras för att göra Ö-vik till en blomstrande och mysig småstad. En unik skärgård, branta berg och djupa dalgångar för fritidsaktiviteter, gott om utrymme för jakt och fiske, av tradition framgångsrika företagare mm. Med rätta åtgärder kommer Ö-vik att vara mer attraktivt för turister än både Umeå och Sundsvall. Vi har våra basindustrier som måste kompletteras med flera småindustrier, gärna familjeföretag. Skall vi lyckas att göra vår stad till mys ö-vik måste vi i första hand skapa ren luft och rent vatten och därför måste bilarna bort från Ö-viks centrum.

För några veckor sedan gav jag förslag i ÖA om att E 4 skall dras norr om stadskärnan, Åsberget, och ansluta vid Arnäs. Tanken med detta är att den planerade tunneln inte gör mycket för bättre luft i Ås och Gullänget. Genom att leda bort E4 kan Centralesplanaden från södra rondellen och fram till Viktoriaesplanaden tas bort. Där kan anordnas utbyggnad av Paradisbadet, små mat- fikaställen med parkliknande miljö och bättre gångmöjligheter mellan nedre och övre delen av staden. Stadstrafiken skall gå på Lasaretts- och Nygatan där Strandgatan och Viktoria esplanaden blir genomfart för lokaltrafiken.

Örnsköldsvik har en framtid om politiken hanteras rätt och att alla jobbar mot gemensamt mål.

Åke S

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel