Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Saga lurades på balklänning

Saga Gustafsson i Nyland, Nora, såg sina drömmars balklänning på nätet. Hon köpte den och betalade via Paypal för att vara säker på allt skulle gå rätt till. Företaget lovade leverans inom högst 35 dagar, men efter drygt två månader har hon fortfarande inte fått klänningen.

– Det känns jättedåligt, jag vet inte hur ska ha råd med en ny, säger Saga Gustafsson som polisanmält företaget.

Den 5 juni är det avslutningsbal för årskurs nio i Kramfors kommun, en bland eleverna med stor förväntan emotsedd händelse. 15-åriga Saga Gustafsson hade sparat pengar för att kunna köpa sig en fin klänning. På sajten "klänningar till fest" fann hon vad hon sökte.

– Jag föll för den direkt, den var blå och såg ut som en prinsesskänning. Exakt en sådan som jag ville ha.

Saga betalade 1 500 kronor inklusive frakt. Hon fick veta att klänningen skulle levereras inom 7 till 35 dagar. Hon använde betalningssystemet Paypal för att försäkra sig om att få den beställda varan. Överföringen till företaget skulle ske först efter 45 dagar.

– När klänningen aldrig kom mejlade vi och frågade varför den dröjde. Hela tiden fick vi lugnande svar att den snart var på väg, berättar Saga.

Men tiden gick och efter 45 dagar skedde penningöverföringen. Fortfarande utan att någon balklänning levererats.

– Sedan slutade de också att svara på våra mejl.

Saga har slitit för att spara ihop till sin balklänning. Hon vill nu varna andra för att handla med företaget. Själv känner hon sig stressad över att hinna skrapa ihop pengar till en ny klänning. Polisanmälan har gjorts för bedrägeri. Sajten har spårats till en ägare i Kina. Vi har försökt nå ägaren för en kommentar, men inte lyckats.